VPP Kiadó

A VPP Kiadó által kiadott Légierő társbérletben I. kötetének borítójaA VPP Kiadó egy olyan kis, családias könyvkiadó, amely jellemzően történelmi témájú könyvek kiadásával és kutatásokkal foglalkozik. A történelem kategóriában belül is a hadtörténet és a repüléstörténet a legfontosabb területünk, ebben vagyunk «otthon».

A VPP kiadó legfontosabb kiadványa a Légierő társbérletben I-II. kötete. A kiállításunk alapítója, Vándor Károly 1991 óta kutatja a szovjet légierő kunmadarasi, tágabb értelemben véve magyarországi és ausztriai történetét.

Amerikai, orosz, ukrán és magyar levéltárakban folytatott kutatásait, a közel 1500 itt szolgált tiszttel és sorkatonával, szemtanúkkal készített interjúit és a repülőtereken a kivonások után talált dokumentumokra építő kiadvány valódi sikerkönyv lett: 2009-2010-ben hosszú ideig vezette több nagyobb könyvterjesztő Hadtörténet sikerlistáját.

A könyvek egyedisége abból adódik, hogy a tényszerű dokumentumokban találtakat az eseményeket szemtanúként megélők szavai, történetei egészítik, árnyalják, vagy pontosítják.

A VPP Kiadó és a kiállítás csapata a mai napig is kutat, gyűjt. Későbbi könyvek anyagán dolgozik: fontos a szovjet légierő tevékenysége,  a szovjet gyártmányú géptípusok különlegességei, üzemeltetésük, sajátosságok, valamint a szovjet repülőgép fedélzeti fegyverek.

A Könyvek rendelését, előrendelését e-mailben az info@vppkiado.hu címen tehetik meg.